Persbericht

Managed Security Service Providers kunnen hun kosten per device per service managen op maandelijkse basis

Den Haag, 1 november 2012 – Security-leverancier WatchGuard heeft zijn programma voor Managed Security Services Providers (MSSP) uitgebreid. Daardoor kunnen MSSP’s de kosten en opbrengsten beter met elkaar in lijn brengen en bovendien veel van de kosten die vooraf gemaakt worden bij het afsluiten van jaarcontracten voorkomen. De uitbreidingen komen in de loop van het vierde kwartaal van 2012 beschikbaar.

De MSSP-partners van WatchGuard kunnen maandelijks voor elke appliance aangeven of ze gebruik maken van LiveSecurity of Security Suite-services en alleen betalen voor de gebruikte diensten via een systeem met pre-paid gebruikspunten. Als er services door de MSSP worden in- of uitgeschakeld, zal het aantal gebruikspunten dat op het pre-paid saldo in mindering wordt gebracht respectievelijk toe- of afnemen. Hierdoor houdt de MSSP greep op de kostenstructuur op een manier die veel beter past bij hun businessmodel dan het van tevoren betalen voor diensten die ze mogelijk maandenlang niet kunnen doorberekenen aan klanten.

“We willen onze MSSP-partners zoveel mogelijk helpen bij hun bedrijfsvoering,” zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. “Door de introductie van een veel flexibelere activerings- en betaalstructuur, ondersteunen we onze MSSP’s bij het managen van kosten, het verbeteren van de cash flow en winstgevendheid, en het aanbieden van een breed serviceportfolio.”

MSSP’s kunnen het gebruik van pre-paid punten en gebundelde aankopen managen via een veilig MSSP Customer Portal; een intuïtief dashboard dat elke MSSP inzicht geeft in al zijn MSSP-devices, het saldo van zijn pre-paid punten en welke services er op dat moment draaien op elk MSSP-device.

Ook de nieuwe RapidDeploy helpt MSSP’s de kosten te beheersen
WatchGuard introduceerde kort geleden nieuwe functionaliteit voor zijn UTM-appliances die ontworpen is om MSSP’s te helpen bij het versnellen van implementaties – en tegelijk greep te krijgen op de kosten en de winstgevendheid een boost te geven. WatchGuard RapidDeploy is een nieuwe voorziening in de cloud die ervoor zorgt dat IT’ers niet langer devices moeten pre-configureren of naar de implementatielocatie af moeten reizen om het apparaat te installeren. In plaats daarvan kunnen IT security service providers de configuratiedata creëren en opslaan in de cloud – public of private – en de appliance rechtstreeks laten afleveren op het installatieadres. Daar aangekomen hoeft alleen de stekker in het stopcontact te worden gestoken, waarna het device zichzelf installeert door contact te zoeken met de cloud en de configuratiegegevens veilig te downloaden.

WatchGuard Management voor MSSP
WatchGuard management software maakt het managen van ‘multi-box’ implementaties voor service providers gemakkelijk. In plaats van elke individuele klant apart te moeten wijzigen, kunnen service providers de centrale XTM management console gebruiken om met één druk op de knop configuratie- of firmware-updates te implementeren op alle managed WatchGuard-devices. Dat bespaart tijd en geld. Real-time monitoring geeft inzicht in netwerkactiviteiten, en rijke historische rapportage stroomlijnt compliance-audits.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
 
Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform