Leer Chinees: speel Mahjong

Noem het educational games, infogames of GWAP’s maar de kern is hetzelfde: Speel een spel en leer er ook nog iets van. In dit geval: Leer chinees dor mahjong te spelen.

TileSpeak biedt iedereen die de Chinese taal wil leren, een nieuwe mogelijkheid. Door hun versie Mahjong Solitaire op je mobiel te spelen ontwikkel je inzicht in Chinese karakters.
Ondanks de dubbele functie, is deze app geen slap compromis. Enerzijds biedt het een breed scala aan educatieve opties, zoals de keuze voor Mandarijn en Kantonees. Tegelijkertijd zorgen de uitgebreide Mahjong faciliteiten ervoor dat elke voor casual gamer zich thuisvoelt.

De truc ligt em in het feit dat het leren van een taal gebaseerd is op voorbeelden en herhaling. Mahjong biedt daarvoor natuurlijk een uitstekende uitgangspositie.

En dus gingen we testen. Dan rijst de eerste vraag: wat verwachten we. Welnu, ik heb zeker niet de verwachting dat ik na een dag vloeiend chinees zou spreken, maar herkenning van een aantal karakters (zeg even 10) met daar bij de fonetische uitspraak zou toch binnen 8 uur moeten kunnen. De 500 meest voorkomende Chinese karakters zitten in de app, dus dat zou 2% moeten zijn.

Elk mahjongstuk is voorzien van een karakter. Elk karakter heeft een kleur. Karakters van dezelfde kleur horen bij elkaar. Dat maakte voor mij de boel wel veel makkelijker. Om een lang verhaal niet onnodig te rekken: Na 6 uur spelen kende ik herkende ik 12 karakters op basis van de vorm / familie en uitspraak. Het mooiste vond ik wel dat zulks volledig onbewust gebeurt. Je bent gewoon aan het spelen, aan het ontspannen.

Voor mij de eerste ervaring met een voor mij werkend educational game. Ik heb er echt van genoten en heb mijn eerste stappen gezet in de Chinese taal. Ik vraag me wel af in hoe veel zo’n app help als je echt serieus een taal wilt leren. Dat zoek ik uit ….


Over Mahjong-Spelletjes.nl

Op mahjong-spelletjes.nl leest u álles wat te maken heeft met mahjong spelletjes. Het is begonnen als een hobby maar ondertussen hebben we een website opgericht waar alles speciaal over mahjong gaat. Informatie over nieuwe spellen, websites en andere mahjong gerelateerde onderwerpen.
Elke maand nemen we een speciale website onder de loep om het mahjong assortiment te bekijken. Deze maand richten we ons op de populaire website van Zylom. Deze site heeft een prachtige collectie mahjong spelletjes.
Veel plezier!

Website: http://www.zylom.com/nl/gratis-online-spelletjes/mahjong/?c=44

Bron: EMEA Persberichten