Persbericht

Waar je vroeger in de winkelstraten van Nederland nog met vaste regelmaat winkeltjes tegenkwam die volgestapeld stonden met modelbouwdozen, verfrekken, penselen en andere modelbouw artikelen kom je nu tegenwoordig bijna alleen nog maar kledingzaakjes, ketenwinkels en hier en daar een verdwaald snuisterijenzaakje tegen.

Je zou hierdoor al gauw gaan denken dat modelbouw zo onderhand een uitgestorven hobby is en waar vanuit commercieel oogpunt geen droog brood meer mee valt te verdienen, maar niets is minder waar!

 

Ondanks het verdwijnen van vele modelbouwwinkels, is de modelbouwwereld geevolueerd tot een plek waar (voornamelijk) volwassenen de meest prachtige kunststukjes creeeren van een kwaliteit waarvan we in de tijd dat er nog volop modelbouwwinkels overal te vinden waren alleen maar konden dromen.

 

Modelbouw is dus verre van uitgestorven en, hoewel je anders zou denken, zijn modelbouwzaken nog steeds ruim voorhanden. het verschil is echter dat de meeste modelbouwzaken overgeschakeld zijn naar een online verkoopsysteem en eenieder die enigszins met een computer overweg kan, kan zich in enkele eenvoudige stappen toegang verlenen tot vele modelbouwzaken die een groter en diverser assortiment bieden dan fysieke modelbouwwinkels ooit hebben gedaan.

 

Hoewel vroeger modelbouw voornamelijk bestond uit het kopen van een doos met plastic onderdelen is er in de loop der jaren een gigantische “after market” ontstaan waar bedrijfjes die “verbetersets” met beter gedetailleerde onderdelen om modellen nog realistischer te maken produceren te koop aanbieden. hoewel dit een 20 jaar geleden ook al wel gebeurde, is het pas sinds de evolutie van fysieke winkel naar webshop dat modelbouwers relatief eenvoudig toegang hebben tot deze after market sets met als gevolg dat modelbouw een hobby is geworden die het niveau van “kinderhobby” ver ontstegen is!

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform