Rotterdam, 14 november 2011

Delfshaven 9ball Open

‘El Niño’ Nick van den Berg kampioen

Rond de klok van middernacht is de finale van het Delfshaven 9ball Open beslecht tussen ‘El Niño’ Nick van den Berg (Zaandam) en Gijs van Helmond (Nijmegen). Van den Berg’s spel was superieur. Na dertien uur aaneengeschakelde wedstrijden, was hij nog helemaal bij de les. ‘El NiÑo’ domineerde met chirurgische precisie, terwijl het voor van Helmond een uitputtingsslag werd. Van Helmond moest het hebben van de weinige kansen die hij kreeg en een paar gelukstreffers. De eindstand spreekt voor zich: Nick van den Berg 9-4 Gijs van Helmond.

Deze eerste editie van het Delfshaven 9ball Open was een daverend succes. 138 deelnemers hadden zich hiervoor ingeschreven. De prijs voor beste dame is gedeeld tussen Europees kampioene Kynthia Orfanidis (Den Haag) en Ellen Gouw (Barendrecht). De beste junior was Tobias Bongers uit Duitsland. Hij bereikt de negende plaats. Dat is een knap staaltje, aangezien het deelnemersveld internationale vedetten telde: meervoudig Europees kampioen Alex Lely (IJsselstein), wereldkampioenen Huidji See (Rotterdam) en Niels ‘The Terminator’ Feijen (Den Haag).

Overigens, vertegenwoordigen Niels Feijen en Nick van den Berg volgende maand Europa bij de prestigieuze Mosconi Cup. Dit jaarlijks duel tussen een vijftal Amerikaanse en Europese wereldtoppers wordt in Las Vegas (Nevada) beslecht. Feijen en van den Berg horen tot de vijf beste spelers van Europa.

Een item over het Delfshaven 9ball Open wordt vandaag vanaf 17:00, elk uur, op RTV Rijnmond uitgezonden.

Het Delfshaven 9ball Open is tot stand gebracht door Poolcafé Delfshaven in samenwerking met promotor Çakti Aswan en met steun van de deelgemeente Rotterdam Delfshaven, de Delfshavense Ondernemersfederatie, Longoni professionele biljartkeuen, Kamui Tips, Pool Gear, Jupiler, Radder en de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. De organisatie kijkt uit naar het Delfshaven 9ball Open 2012.

Voor nadere informatie:
Dhr. Çakti Aswan, promotor
Facebook: Delfshaven 9ball Open
[email protected]
06-55.888.327

Poolcafé Delfshaven
Aelbrechtskolk 45B
Rotterdam
010-425.77.16

Website: http://www.poolbiljartrotterdam.nl

Bron: EMEA Persberichten