De financiële crisis wordt door iedereen in zijn portemonee gevoeld. Alles moet een beetje minder, ook de cadeautjes voor de Kerst dit jaar. Maar de mens is creatief. In deze decembermaand overwegen veel mensen het verkopen van hun oude goud, om zo een fijn extra besteedbaar bedrag te hebben.

Naomi Weststrate-Irak, eigenaresse van De Goudwaag, goudinkoper in Den Haag Benoordenhout heeft de afgelopen weken al veel verhalen gehoord. “Sommige mensen willen hun kleinkinderen een extraatje geven voor de Kerst of Oud en Nieuw, anderen willen hun partner verrassen met een groter cadeau, en ga zo maar door”.

Voor de aankoop van goud in Den Haag is De Goudwaag een betrouwbaar adres. “Mijn zaak is weliswaar pas sinds eind oktober 2011 in de Van Hoytemastraat geopend, maar ik kom voort uit een echte familietraditie in de goudhandel“, aldus de sympathieke eigenaresse. Van mijn familie leerde ik alles over de hoogste goudkoers, de beste goudprijs, het wegen van goud en het toetsen op echtheid, aldus Weststrate-Irak.

Het is De Goudwaag gelukt al na een maand naam te maken in Den Haag Benoordenhout als een betrouwbaar en stijvol adres, waar goudaankoop voor eerlijke prijzen plaats vindt. “Mensen komen nu al op aanbeveling van familie en vrienden naar mij toe”, aldus de eigenaresse. “Mensen voelen zich hier thuis en vertrouwd. Men heeft het gevoel dat ik mijn klanten serieus neem en hen niet in het ootje neem. Ook vindt men het fijn om in de eigen buurt te kunnen blijven en niet naar het centrum of andere onveilige buurten te moeten voor het verkopen van oud goud“.

De Goudwaag koopt werkelijk alles van goud en zilver in: oud goud, sloopgoud, oude sieraden, zilveren voorwerpen, oud zilver bestek. Weststrate-Irak: “Waar mensen het meest verbaasd over zijn, is dat hun tandengoud zo veel waard is. Mensen schamen zich soms een beetje om met hun oude gouden tanden en kronen bij mij te komen. Als dan blijkt dat zij daar veel geld voor krijgen, zijn mensen aangenaam verrast.

Zo zullen er in deze crisistijd toch mooie cadeau’s onder de kerstboom belanden, gewoon doordat mensen hun oud goud verkopen, waarmee ze toch al jarenlang niets meer doen. “En waar kunt u dan in Den Haag Benoordenhout beter terecht dan bij De Goudwaag”, besluit de eigenaresse lachend.

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag
Telefoon 070-324 32 69

Openingstijden: ma, di, do, vr 10.00-15.00, wo 10.00-12.30, za 10.00-17.00

Website: http://www.degoudwaag.nl

Bron: EMEA Persberichten