Het zelfstandig ondernemerschap groeit in populariteit, niet alleen onder de ZZP’ers zelf maar ook onder de rest van de bevolking. Steeds meer mensen, waaronder een groeiend aantal particulieren, kiezen ervoor om ZZP’ers in te zetten.

Vanwege die groeiende populariteit van zelfstandig ondernemers is klussenmarktplaats ZZPnodig.nl een nieuwe weg ingeslagen. De site biedt vanaf nu ZZP’ers en opdrachten aan in alle sectoren. Daarom zijn ook de vormgeving en de navigatie verbeterd.

ZZPnodig.nl helpt al vijf jaar om ZZP’ers en opdrachtgevers met elkaar in contact te brengen. Op deze marktplaats komen ZZP’ers en bedrijven, opdrachten en klussen, particulieren en bemiddelaars allemaal samen. Aanvankelijk was de site vooral gericht op de bouwsector, tegenwoordig kunnen aanbieders uit alle sectoren er hun opdrachten kwijt of bladeren in de 10.000+ profielen die ZZP’ers er hebben aangemaakt.

Opvallend is dat de site een groeiend aantal particulieren onder de opdrachtgevers mag tellen. Zij hebben vaak kleinere klussen in en om het huis (een muurtje metselen, de tuin onderhouden, een lekkende dakgoot repareren) en kunnen zich niet vinden in de tarieven van aannemers en bemiddelaars. Omdat ZZP’ers geen personeel hebben, zelf de administratie doen en geen grote reclamebudgetten hoeven te reserveren kunnen zij veel lagere tarieven hanteren, zonder aan expertise in te hoeven boeten.

Om de groeiende groep gebruikers beter te bedienen is ZZPnodig.nl volledig vernieuwd. Niet alleen is de lay-out weer bijdetijds, ook is de navigatie aanzienlijk verbeterd. Men kan nu veel gerichter zoeken: niet alleen op sector, maar ook op de soorten klussen en locatie. Meer dan 10.000 ZZP’ers hebben al een profiel op deze marktplaats en dat aantal groeit gestaag.

Particulieren en bedrijven vinden hun bouwvakkers en klusjesmannen, verzorgenden, metaalbewerkers en ICT-techneuten nu dus nóg makkelijker via ZZPnodig.nl.

Website: http://www.zzpnodig.nl