Utrecht, 13 januari 2011 – Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De fietsroute van de Utrechtenaar gaat door tien landen en telt maar liefst 11.200 kilometer. Hiermee wil hij aandacht vragen voor de problemen rondom water en sanitaire voorzieningen in Afrika. Knol legt de route geheel zelfstandig af en doet met deze actie een gooi naar het wereldrecord van beroepsavonturier Ralph Tuijn van 80 dagen, 6 uur en 7 minuten.

Afrika en de milleniumdoelen
Wereldwijd moeten bijna 1 miljard mensen het nog altijd stellen zonder veilig drinkwater of sanitaire voorzieningen. Regeringsleiders van 189 landen hebben in 2000 afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn acht concrete doelstellingen vastgelegd: de millenniumdoelen. Met zijn recordpoging wil Robert aandacht vragen voor doel zeven – meer mensen in een duurzaam leefmilieu –specifiek voor Afrika.

Recordpoging voor school Zambia
Met zijn recordpoging verzamelt Robert donaties voor de aanleg van water en sanitaire voorzieningen voor de scholengemeenschap in Nyanje (Zambia). Het huidige wateraanbod in Nyanje is slechts 3% van de benodigde hoeveelheid. Het tekort wordt uit onveilige waterbronnen gehaald met als gevolg ernstige gezondheidsproblemen. Dit project is gericht op de verbetering van de leefomstandigheden en het wegnemen van de gezondheidsproblemen van zo’n 1000 leerlingen, hun leraren, familie en de ruim 500 omwonenden van de school.

Extra informatie
Voor meer informatie over deze recordpoging en de mogelijkheden van donatie, bezoek de website www.11000km.nl.

Website: http://www.11000km.nl

Bron: EMEA Persberichten