VLIJMEN – Met Eetbare Wand® hebben de bedrijven Eetbare Wand uit Vlijmen en Vaste Plantenkwekerij Radder uit Margraten een revolutionaire stap gezet in het kweken van kruiden en groenten. Eten van de muur is – zeker voor Nederland – dé oplossing voor mensen die bewust en gezond willen eten.

Een eigen groente- of kruidentuintje is voor veel mensen niet weggelegd: er is geen ruimte voor. En dat terwijl de vraag naar eerlijk en dus onbespoten voedsel steeds groter wordt, mede aangewakkerd door de onthutsende berichten rondom onder meer de EHEC-bacterie.
Met Eetbare Wand kan iedereen op eenvoudige wijze zijn eigen tuintje creëren. Verticaal tuinieren kan zelfs op een balkon van een appartement. Bovendien is tuinieren op hoogte ergonomisch gezien veel prettiger dan tuinieren op de grond.
Eetbare Wand past binnen duurzaam leven. Want de wand van één vierkante meter is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het unieke en gepatenteerde ontwerp van de Eetbare Wand zorgt ervoor dat planten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Innovatieprijs
De wand is in februari 2011 genomineerd voor de innovatieprijs op de European Fine Food Fair in Maastricht. Deze verticale tuin is uitermate geschikt voor het kweken van verse kruiden en groenten voor bijvoorbeeld restaurants en scholen.
Vaste Plantenkwekerij Radder uit Margraten teelt een breed assortiment van ruim 63 biologische kruiden. De kruiden worden gekweekt volgens het kruidenconcept Puur-Aroma. Kwekerij Radder is in staat uit het ruime assortiment grote aantallen te leveren per soort.

Leon van Rijswijk, verantwoordelijk voor het ontwerp en productie van Eetbare Wand uit Vlijmen, heeft op 20 juni tijdens Garden Future 2011 de Garden Award 2011 in ontvangst genomen voor het meest innovatieve idee binnen de Tuinbranche.
De prestigieuze innovatieprijs werd uitgereikt door Karel Verdonschot, juryvoorzitter en hoofdredacteur van TUINZAKEN.

—————————————————————-
note voor de redactie:
meer informatie over de Eetbare Wand® en voor foto materiaal kunt u contact opnemen met:
Eetbare Wand®
Leon van Rijswijk
[email protected]
06-48471437

Website: http://www.eetbarewand.nl

Bron: EMEA Persberichten